20 Ekim 2018 Cumartesi

THE END OF THE F***ING WORLD

  Bu hafta daha önce yapmadığım ama hep yapmak istediğim türden bir yazı konusu ile boşluğumdayım. Bu hafta izleyip bitirdiğim bir dizi ile beraberiz, The End of the F***ing World. Neden bu dizi peki? Disenchantment'dan sonra daha ciddi bir şeyler izlemek istiyordum. Ama Daredevil'in 3. sezonuna da günler kalmıştı, bu yüzden de kısa sürecek bir şey olmalıydı. Bu noktada da The End of the F***ing World arayışıma cevap oldu. Hem fakültedeki boş zamanlarımı değerlendirdim, hem de kaliteli bir yapım izledim. Ayrıca İngiliz yapımı olmasının verdiği mutluluk ile altyazısız izledim. Neyse fazla uzatmadan diziye geçelim.
  Dizimiz Charles S. Forsman'in The End of the F***ing World adlı romanından uyarlamıştır. İlk olarak 24 Ekim 2017'de Channel 4'da yayınlandı. Ben Netflix üzerinden izledim. Dizimiz İngiliz yapımı bir kara mizah/komedi-drama televizyon dizisi olmaktadır. 8 bölümden oluşmakta olup  her bölüm yaklaşık olarak 20dk kadar sürmektedir.
  Dizi, ergenlik çağında olan Alyssa'nın ve James'in hikayesini konu almaktadır. Geçmişlerinde yaşadıkları ve sonasında yaşanmış olaylar ile yontulmuş karakterlerimiz, hayatlarının sıradanlığından artık sıkılmış ve ardında ne olacağını düşünmeksizin bir yola çıkarlar. Farklı dünyalardan gelen ama ortak bir paydada buluşan Alyssa ve James bu serüvenlerinde birbirlerine aşık olurlar. Ama yolculukları elbette bekledikleri kadar güzel başlamamıştır. Bir takım kötü olaylar zincirleri ile karşılaşırlar. Aksilikler bir türlü peşlerini bırakmaz ama onlar yollarına ne olursa olsun devam etmektedirler. Yolculukta birbirlerine olan aşkları ve güvenleri sürekli artar. Her bölümü bir solukta izleyeceğiniz bu dizi size ''Keşke daha uzun olsa.'' dedirtecek.
  Biraz da karakterlerimizden bahsedelim. Alyssa, başına buyruk takılan bir karakterimiz. Ağzından bir türlü küfür eksilmeyen, argo konuşan, aklına ne eserse onu yapan birisi. James'e olan sevgisini her fırsatta gösteren ilişkilerinde baskın rolü oynayan biri kendisi. James ise Dexter dizisini izlediyseniz eğer Dexter'ın bir nevi küçüklüğü kendisi. İçinde öldürme isteği taşıyan ve bundan haz alan birisi. Küçüklüğünde ölümle ilgili bir trajedi yaşayan ve bundan sonra hayatı değişmiştir. İçine kapanık, fazla konuşmayan, konuştuğunda ise tek düze cevaplar vermektedir.
  Yazımızın sonlarına geldiğimize göre peki ben ne düşünüyorum dizi hakkında? Kısa süreli biz dizi kaçamağı yapmak istiyorsanız eğer The End of the F***ing World, kesinlikle aradığınız dizi. Biraz komedi, biraz drama, azcık da gerilim ve karşısınızda The End of the F***ing World. Başlarda diziye karşı ön yargınız olabilir ama diziyi bırakmayın. Son olarak da dilinizi devam geliştirmek istiyorsanız dizi İngilizce altyazı ile izleyebilirsiniz. Kolay anlaşılabilir bir dile sahip. Haftaya bir boş yazıda daha görüşmek üzere esen kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder