29 Ekim 2018 Pazartesi

Samuray(Samurai) 3 - di Giorgio, Genêt

  Bu hafta araya bir çizgi roman sıkıştırmak istiyorum. Daha önce Samuray serisinin 1. ve 2. ciltlerini de yayınladığım bir seri ile yine sizlerleyim. Beni kendisine bağlayan Takeo'yu bir türlü bırakamıyorum. Her cilt ''Acaba bir sonrakinde ne olacak?'' sorusunu bana sorduruyor. Her macerası ayrı bir sürükleyiciliğe sahip olan Takeo, bu ciltte de kendini bizi bağlamaya devam ediyor.
  Cildimiz genel yapsına değinelim biraz. Ciltli olması alıştığımız Yapı Kredi Yayınları kalitesiyle önceki ciltlerle aynı kalitede karşımıza çıkıyor. Piyasadan 15-20 TL aralığında fiyatlarla bulabilirsiniz. 
  Gelelim önceki ciltte neler olduğuna. Şobei ile olan duygu yoğunluk düellonun ardından Take, abisi Akio ile yeni bir yolculuğa atılır. Abisini bulmasına karşın Takeo, hala ailesine ve klanına neler olduğunu bilmemektedir. Tüm çabalarına rağmen abisinin ağzından laf alamaz. Küçük yolculuklarında abisi ile anlaşmakta sorun yaşayan Takeo yılmaya başlar. Üstüne üstlük ilk albümden beri bizle olan keşiş ile Akio sürekli Takeo'nun başına sorunlar çıkarırlar. Bu sorunlarla uğraşırken Akio, yakuza ve kumar sorunu çıkarır başlarına. Tüm bu sorunlarla baş etmeye çalışırken Takeo aşık olur. Hem aşkı, hem de Akio ve sorunları ile uğraşırken bir de geçmişten birileri çıkagelir. Ezeli düşmanı olan Gölgenin 3 Kızının son üyesi ve klanını bitiren Ogomo... Her şeyin üst üste geldiği bu macerada Takeo, bir takım önemli kararlar almak zorunda kalacak. Her albümün birbirinden güzel olduğu bu cildi zevkle okuyacağınıza eminim.
  Geçmiş, şimdi ve gelecek arasında gidip gelen Takeo bu albümlerde çok farklı olaylar ile karşılacak. Ama bu sefer yanında abisi Akio da olacak. Sırt sırta verip sorunların üstesinden gelecekler. Eğer daha okumadıysanız kesinlikle okumanızı öneriyorum. Haftaya bir boş yazıda daha görüşmek üzere esen kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder