9 Temmuz 2018 Pazartesi

The Founder(2016)


  The Founder 2016 yılının Aralık ayında, ülkemizde ise 2017 yılının Mart ayında çıkmış biyografi ve dram temelli bir filmdir. 1 saat 55 dakikadan oluşan bu film IMDb'de 7.2 puana sahip. Yönetmenliğini John Lee Hancock'un üstlendiği, baş rollerde Micheal Keaton, Nick Offerman, John Carrol Lynch gibi sinema dünyasının bilindik isimlerinin oluşturduğu bir Amerikan filmidir.
  Filmimiz bize kapitalizm denince akla ilk gelen isimlerden biri olan ''McDonald's''ın nasıl var olduğunu ve büyüdüğünü anlatıyor. McDonald kardeşleri Nick Offerman ve John Carrol Lynch canlandırıyor. Ray Kroc'u ise Micheal Keaton. Film dışarıdan şirketin kuruluşunu anlatıyormuş gibi görünse de aslında şirketin nasıl yayıldığını anlatıyor.
  Kapakta bulunan Keaton abimiz rolün altından harika bir şekilde kalkmış ve Ray Kroc'un kişiliğine güzel bir şekilde bürünmüş.
  Filmimiz mikser satmaya çalışan Kroc abimizin yolculukları ile başlıyor. Bir gün tesadüfi denilebilecek bir olay ile McDonald kardeşlerin restoranlarını keşfediyor. Filmimiz de tam olarak burada başlıyor. Kroc kardeşlerin bulduğu ''hızlı servis sistemi'' ve isminin arkasında yatan potansiyeli görüyor, bunun için ilk adımlarını atmaya başlıyor. Kardeşler ''McDonald's'' ismini ve yarattıkları düzeni korumak için Kroc'a bir sözleşme imzalatıyorlar. Bu sözleşme Kroc'un ayağını bağlıyor. Lakin bu sözleşme onu yıldırmıyor ve hırsını arttırarak şirketi büyütmeye devam ediyor ve olaylar gelişiyor.
  Filmin konusuna az çok değindik. Peki bu film izlenmeli mi? McDonalds ile ilgili azıcık merakınız varsa bu filmi kesinlikle izlemelisiniz. Öyle ki bu film üniversitelerde ders niyetine izletilmesi gereken bir film. Ray Kroc'dan bir söz ile bitiriyor, bir sonraki boş konuşmamızda görüşmek üzere esen diliyorum.

  ''Nothing's more common than unsuccessful men with talent. Genius won't. Unrecognized genius is practically a cliche. Education won't. Why the world is full of educated fools. Persistence and determination alone are all powerful.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder