16 Temmuz 2018 Pazartesi

Batman Hush - DC İncelemesi

  Gerilim dolu Siyah Orkide'den az gerilimli Batman Hush'a hoş geldiniz. Hemen çizgi romanı genel hatlarıyla değerlendirerek yazımıza başlayalım.
2002 yılında ödüllü yazar Jeph Loeb tarafından yazılan, Jim Lee ve Scott Williams tarafından çizilen bir çizgi romandır.
320 sayfa olup ülkemizde JBC tarafından 2016 yılında basılmıştır. 36-40 TL gibi fiyatlara bulabilirsiniz.
  Roman,  Lex Luthor'un başkan olduğu, Batman'in Gotham'da saygınlığının zirveye ulaştığı, polisin artık Batman'e sesini çıkaramadığı bir dönemde geçiyor. Baş komiser Gordon emekli olmuş, Batman'in duygusal açıdan en zayıf olduğu dönemlerde romanımız kendini bize gösteriyor.
  Roman, Killer Croc'un daha önce hiç yapmadığı bir şekilde küçük bir çocuğu fidye için kaçırmasıyla başlıyor. Karşısında değişmiş ve güçlenmiş bir Croc bulan Batman yanlış bir şeylerin olduğunu anlıyor. Zorlu bir mücadelenin sonunda çocuk kurtuluyor ama polisin getirdiği para kayboluyor. Batman, her zaman olduğu gibi kimin tarafından çalındığını biliyor. Çatılarda Catwoman'ı takip ederken bir kaza geçiriyor ve metrelerce yükseklikten öldürücü bir şekilde yere çakılıyor. Eski arkadaşı olan Thomas Elliot sayesinde bu ölümcül kazadan kurtuluyor. Uyandığında bilmediği bir şey vardı. O da karşı karşıya olduğu yeni bir düşman değildi. Geçmişiydi...
  Batman'in bu çizgi romanı, serilerden bağımsız bir şekilde oluşturuldu. Ama okumadan önce Batman Killing Joke'u okumanızı ve Batman ile ilgili karakterler hakkında bilgi sahibi olmanızı öneririm. İsterseniz New52'de bulunan Batman serilerini de okuyabilirsiniz.
  Ben çizgi romanı beğendim. Bir günde aralıklarla okudum. Tek solukta okunacak bir çizgi roman değil. Konusu bir Batman çizgi romanı olmasına rağmen sizi kendisinden kopmasına sebep olabiliyor. Çizimler tek kelime ile ''Harika!''. Tam bir görsel şölen.
  İki sıkıntılı yanından birine değindik. Konunun diğer Batmanlere göre ağır işlemesi diğeri ise bölüm sonlarında aklınızda sorular kalabiliyor. Tabii bu soruların bazılarına ileride cevap buluyorsunuz lakin cevapsız kalan sorular, çizgi romanın sonunda canınızı sıkabiliyor.
  Sonuç olarak Batman Hush tatile gidecekseniz, evde istirahat edecekseniz, uzun yola çıkacaksanız yanınıza alıp okuyabileceğiniz bir roman. Meşgulseniz okumayın. Çünkü her bölüm bir birinden önemli ve unutursanız üzülebilirsiniz. Bir sonraki boş konuşmamızda görüşmek üzere esen diliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder