6 Haziran 2018 Çarşamba

Parmak İzi - Şebnem Ferah Albüm İncelemesi

 Yıl 2018 ve artık kulaklarımız müziğe hasret kalmış, grup sayıları azalmış, özgün müzikler kaybolmuş, aptalca sözlerden oluşan şarkılar etrafta dolaşırken Parmak İzi hayatımıza girdi. Genel çevre tarından eski albümleri kadar duyulmasa da etkin kitle tarafından dinlendi. 
  Bugün Şebnem Ferah'a ait olan 12 Nisan 2018'de çıkmış ve Pentagram'dan Demir Demirkan, Metin Türkcan; Mor ve Ötesi'den Kerem Özyeğen; Kargo'dan Aykan İlkan gibi Türkiye'nin önde gelen gruplarından isimleri barındıran bu albümü değerlendireceğim. Albümü piyasadan 16-17 TL'ye bulabilirsiniz. Spotify ve iTunes üzerinden de dinleyebilirsiniz.
  Albümü beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Lakin eski albümler kadar iyi değil. İçinde müziği ve sözleri çok güzel olanlar da var, olmayanlar da var. Parmak İzi, Koridor ve Vicdan parçalarını çok beğendim. Sololar parçalara çok güzel bir şekilde yedirilmiş ve parçaları arkasında bırakmamış. Bu da daha çok zevk almamı sağladı. Müzik ve sözler güzel bir uyum içinde ve dinlerken sıkılmıyorsunuz. Parçaların konusu güzel bir şekilde işlenmiş, müzik ve Şebnem Ferah ile taçlandırılmış. Şebnem Ferah albümde tarzından hiç ödün vermemiş. Son dönem sanatçılarını(!) düşününce bu güzel bir durum.
  Türkiye'nin şu anki durumuna baktığımızda ülkenin böyle albümlere daha çok ihtiyacı var.  Malum ''Yıldız Tilbe'nin Yıldızlı Şarkıları'' adı altında çıkarılan ve vizyonsuz sanatçıların olduğu albümlerden kesinlikle daha iyi. Velhasıl kelam albümü satın almanızı ve dinlemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder